Media links

Link 1

Dirk de Wachter: Psychiater en Hoogleraar in Leuven, ‘Pleidooi voor een beetje ongelukkig zijn.’ Zeer interessant om te zien/weten!

> Bekijk hier

Link 2

Japanse levenslessen: Deze link vind ik echt de moeite waard om te zien. Je ziet en zult ervaren hoe het ‘vertrouwd raken met gevoelens en emoties’, zelfs bij jonge kinderen al impact heeft op hun verantwoording nemen, bouwen aan vertrouwen  en samenwerkingsbesef. (Let hier op: aandacht voor gevoelens en emoties toestaan en eigen maken, om zo stevig in het leven te kunnen staan)

> Bekijk hier

Link 3

TEDTalk Dr. Laura Trice: Ze geeft in deze presentatie van 3 minuten de belangrijkheid aan van boodschappen van waardering (Positieve Ik-Boodschap) en ook ‘vragen wat je nodig hebt’ in de relatie (Preventieve Ik-Boodschap).

> Bekijk hier

Link 4

TEDTalk Susan Cain: ‘The Power of Introverts.’ Haar boek: ‘Quiet’ is inmiddels vertaald in het Nederlands (‘Stil’). Zeer interessante onderzoeksgegevens.

> Bekijk hier

Link 5

Simon Sinek: Understanding Empathy. Aanrader om helemaal af te kijken.

> Bekijk hier

Link 6

Simon Sinek: On Trust. Zeer pakkend filmpje.

> Bekijk hier

Link 7

Karen Armstrong: 2008 TED Prize wish: Charter for Compassion.
> Bekijk hier

Link 8

{THE AND}  Een prachtig open gesprek tussen vader en dochter.

> Bekijk hier

Link 9

Carl Rogers on empathy. Een prachtige uitleg van de grondlegger van Actief Luisteren.

> Bekijk hier

Link 10

Esther Perel: Relationships and How They Shape Us | Feel Better Live More Podcast. Boeiend en zeer interessant. Must see!

 

> Bekijk hier

Link 11

THIS IS Why You Can’t FIND LOVE | Interview met wetenschapper Dr. Joe Dispenza. Een heldere uitleg over verandering in denken, over liefde en aantrekkingskracht in relaties. “Write down everything you want in a person, and become it.”

 

 

 

> Bekijk hier

Link 12
Dr. Gabor Maté – Trauma & recovery across the lifespan: insight into addictions | Dr. Gabor Maté kan op briljante wijze uitleggen dat ‘de oorzaak’ van psychische en lichamelijke klachten verscholen ligt in het integreren/verwerken van onze opgeslagen emoties en hoe wij daarmee omgaan. Met Actief Luisteren stimuleren we de twee belangrijkste levensaders; sociaal contact door het geven van aandacht en biologisch door het geven van een uitlaatklep waardoor stress ontladen kan worden.

 

> Bekijk hier

Link 13

Robin Imthorn : Zwijgen in het Groene Pak | Korte docu over de Militaire Geheimhoudingsplichten. De korte documentaire behandelt de omgang met de militaire geheimhoudingsplicht wanneer er bij een veteraan sprake is van mentale problemen. Hoe wordt hier binnen Defensie mee omgegaan?

 

 

 

 

 

 

> Bekijk hier

Link 14

Why Criticism Can Hurt So Much | Our difficulty in accepting criticism doesn’t arise from feeling it is undeserved, but rather the opposite. It confirms a secret belief in our own unworthiness.

 

 

 

> Bekijk hier

Link 15
Plan Troost – Expert Manu Keirse | Over omgaan met verlies, erkenning aan verdriet.

 

 

 

> Bekijk hier

Link 16

Bestaat er een medicijn tegen verdriet? | Google ‘Manu Keirse’ en de zoekmachine leert je dat je te maken hebt met de man die Vlaanderen leerde rouwen. Maar hoe doe je dat, rouwen? En hoe kan je er anderen bij helpen? Professor Keirse helpt je erbij!

 

 

 

> Bekijk hier

Link 17

The Gift of Emotional Courage – Dr. Susan David (TED Talk) | Professor Dr.Susan David geeft een duidelijke verklaring over het belang om te leren omgaan met onze emoties en flexibiliteit daarin.

 

 

> Bekijk hier

Link 18

Susan David – Full Interview with LeadersIn | ‘Baanbrekend idee van het jaar.’ Harvard Business Review
‘Op basis van haar werk als een van de toonaangevende onderzoekers op het gebied van emoties, schrijft David met gezag, mededogen en inzicht. Essentieel leesmateriaal.’ Susan Cain, auteur van Stil‘ 

 

> Bekijk hier

Link 19

 

 

 

> Bekijk hier

Link 20

 

 

> Bekijk hier

Link 21

14 Minutes To Change Your Life Forever – Peter Crone | Kort en krachtige inzichten door Peter Crone die indrukwekkend werk doet in het bewust maken on onze onbewuste en belemmerende overtuigingen, onze trauma’s uit het verleden en patronen uit onze kindertijd.

 

> Bekijk hier

Link 22

 

> Bekijk hier

Link 23

Dr. Gabor Maté: The Power of Connection & The Myth of Normal | Wholehearted

De wereldbekende fysicus, expert op het gebied van menselijke ontwikkeling en bestselling auteur, staat bekend om zijn baanbrekend onderzoek op het gebeid van gezondheid en ziekte. The Myth of Normal is een onderzoek dat ons begrip vergroot van hoe het lichaam verbonden staat met ons verstand en onze geest en de oorzaak van ziektes.

 

> Bekijk hier

Boeken

Boek 1

Geweldloze Communicatie, Marshall Rosenberg. Een absolute aanvulling op de Gordon Methode.

> Koop hier

Boek 2

De Empathiefactor, Marie Miyashiro. Zeer interessant boek.

> Koop hier

Boek 3

De Zin van het Bestaan, Viktor Frankl. Een absolute aanrader. ‘De ontdekking’ waar het in het leven om gaat. Wereldberoemd boeken, in vele talen vertaald.

> Koop hier

Boek 4

De Alchemist, Paulo Coelho. Een prachtig verhaal dat een nieuwe zienswijze op het leven kan geven.

> Koop hier