Media links

Link 1

Dirk de Wachter: Psychiater en Hoogleraar in Leuven, ‘Pleidooi voor een beetje ongelukkig zijn.’ Zeer interessant om te zien/weten!

> Bekijk hier

Link 2

Japanse levenslessen: Deze link vind ik echt de moeite waard om te zien. Je ziet en zult ervaren hoe het ‘vertrouwd raken met gevoelens en emoties’, zelfs bij jonge kinderen al impact heeft op hun verantwoording nemen, bouwen aan vertrouwen  en samenwerkingsbesef. (Let hier op: aandacht voor gevoelens en emoties toestaan en eigen maken, om zo stevig in het leven te kunnen staan)

> Bekijk hier

Link 3

TEDTalk Dr. Laura Trice: Ze geeft in deze presentatie van 3 minuten de belangrijkheid aan van boodschappen van waardering (Positieve Ik-Boodschap) en ook ‘vragen wat je nodig hebt’ in de relatie (Preventieve Ik-Boodschap).

> Bekijk hier

Link 4

TEDTalk Susan Cain: ‘The Power of Introverts.’ Haar boek: ‘Quiet’ is inmiddels vertaald in het Nederlands (‘Stil’). Zeer interessante onderzoeksgegevens.

> Bekijk hier

Link 5

Simon Sinek: Understanding Empathy. Aanrader om helemaal af te kijken.

> Bekijk hier

Link 6

Simon Sinek: On Trust. Zeer pakkend filmpje.

> Bekijk hier

Link 7

Karen Armstrong: 2008 TED Prize wish: Charter for Compassion.
> Bekijk hier

Link 8

{THE AND}  Een prachtig open gesprek tussen vader en dochter.

> Bekijk hier

Link 9

Carl Rogers on empathy. Een prachtige uitleg van de grondlegger van Actief Luisteren.

> Bekijk hier

Link 10

Esther Perel: Relationships and How They Shape Us | Feel Better Live More Podcast. Boeiend en zeer interessant. Must see!

 

> Bekijk hier

Link 11

THIS IS Why You Can’t FIND LOVE | Interview met wetenschapper Dr. Joe Dispenza. Een heldere uitleg over verandering in denken, over liefde en aantrekkingskracht in relaties. “Write down everything you want in a person, and become it.”

 

 

 

> Bekijk hier

Link 12
Dr. Gabor Maté – Trauma & recovery across the lifespan: insight into addictions | Dr. Gabor Maté kan op briljante wijze uitleggen dat ‘de oorzaak’ van psychische en lichamelijke klachten verscholen ligt in het integreren/verwerken van onze opgeslagen emoties en hoe wij daarmee omgaan. Met Actief Luisteren stimuleren we de twee belangrijkste levensaders; sociaal contact door het geven van aandacht en biologisch door het geven van een uitlaatklep waardoor stress ontladen kan worden.

 

> Bekijk hier

Boeken

Boek 1

Geweldloze Communicatie, Marshall Rosenberg. Een absolute aanvulling op de Gordon Methode.

> Koop hier

Boek 2

De Empathiefactor, Marie Miyashiro. Zeer interessant boek.

> Koop hier

Boek 3

De Zin van het Bestaan, Viktor Frankl. Een absolute aanrader. ‘De ontdekking’ waar het in het leven om gaat. Wereldberoemd boeken, in vele talen vertaald.

> Koop hier

Boek 4

De Alchemist, Paulo Coelho. Een prachtig verhaal dat een nieuwe zienswijze op het leven kan geven.

> Koop hier