Waarom Comfort Communicatie in Relaties

Praktische vaardigheden
Essentieel in ons werk zijn sociaal emotionele vaardigheden die een omkeer in denken en doen bewerkstelligen. De focus ligt hierbij op bewustwording en praktische vaardigheden die een bijdrage leveren aan het persoonlijke welzijn en de productiviteit van de werknemer, de kwaliteit van het leef- en werkklimaat en het rendement van de onderneming.

 

Combinatie van specialisaties
We zijn gespecialiseerd op het gebied van de (oorspronkelijke) Gordon® Methode, Geweldloze Communicatie, Rationele Emotieve Therapie (RET) en Gestalttherapie. De combinatie van kennis, inzichten en praktische vaardigheden uit deze verschillende vakgebieden leidt tot een dieper bewustzijn, een verhoogde motivatie tot samenwerking, zelfreflectie en zelfredzaamheid voor mensen in alle soorten (werk)relaties.

 

Jarenlange expertise
Sinds 1997 is Comfort Communicatie actief als bedrijf en heeft al honderden individuen, teams en groepen getraind, zowel voor het bedrijfsleven, de overheid en particuliere instellingen.

Samenwerking
Comfort Communicatie werkt samen met andere trainers, die hiervoor gelicentieerd zijn en met dezelfde kwaliteit en inspiratie de communicatietrainingen geven. Deze samenwerkinggeeft meerdere mogelijkheden en garandeert onze stabiliteit en continuïteit in het werkveld. Daarnaast werken we samen met verschillende bedrijven op het gebied van team- of persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor is het mogelijk vakkennis uit te wisselen, extra ondersteuning te geven waar nodig en een breder draagvlak te bieden door middel van verschillende werkvormen en instrumenten.

 

Ontwikkeling opleidingstrajecten
Comfort Communicatie heeft haar kennis en expertise ingezet bij het ontwikkelen van het officiële Gordon® lesmateriaal in Nederland. Daarnaast heeft ze jarenlang meegewerkt aan opleidingstrajecten van o.a. de Koninklijke Marechaussee (LSAO), de Rechtbank Den Haag (BOO), de Raad voor de Rechtspraak (Managementopleidingen), de SPSO (Academie Integrale Menswetenschappen) en het Mediation Trainingsinstituut MTi.

Ruth Groeneveld

“Effectieve communicatievaardigheden zijn niet vanzelfsprekend in onze samenleving, maar wel noodzakelijk voor het bouwen aan relaties.”

 

Ruth heeft zich na haar studies in Rationele Emotieve Therapie (RET) en Gestalt Psychotherapie gespecialiseerd op het gebied van trainingen in relationele communicatie. Sinds 1993 is zij gecertificeerd Gordon®-trainer en in 1997 in de Verenigde Staten opgeleid en gelicentieerd door Gordon Training International (USA) voor Conflict Resolution at Work® en de oorspronkelijke Leader Effectiveness Training® (L.E.T.) Daarnaast heeft zij zich bekwaamd in opleidingen als Geweldloze Communicatie, Kern Kwaliteiten en Systemisch Coachen.

Sinds 1993 verzorgt zij training, coaching, counseling en advies voor mensen in verschillende doelgroepen. Vanaf 1997 werkt zij als zelfstandig ondernemer vanuit haar eigen bedrijf Comfort Communicatie in Relaties voor organisaties en instellingen binnen de profit en non-profit sector, voor de overheid en diverse ministeries. Zo heeft zij jarenlang meegewerkt aan opleidingstrajecten van o.a. de Koninklijke Marechaussee (LSAO), de Rechtbank Den Haag (BOO), de Raad voor de Rechtspraak en Ministerie van Defensie. Haar manier van werken is ondersteunend, persoonlijk en informeel. Veiligheid, acceptatie en respect zijn haar belangrijkste criteria.

Jan-Carel Annevelink

“Sfeer is de olie in iedere organisatie en – in het contact zonder oordeel voelt iedereen zich inclusief.”

 


Jan-Carel is een bevlogen Leider, Gordon®-trainer, Coach en Ambassadeur voor Diversiteit & Inclusie. Zijn kracht in deze rollen is zijn authenticiteit in combinatie met de meer dan 35 jaar praktijkervaring als (Onderwijskundig)leider binnen de Koninklijke Marechaussee en breder binnen Defensie. Maar ook tijdens opdrachten voor internationale organisaties zoals NAVO (Macedonië 2002), UN (Afghanistan 2012), EUROGENDFOR (2013 Europa) en de Internationale Coalitie (2017/2018 Irak).

Naast zijn studie tot Officier der Koninklijke Marechaussee, studie Master in Educational Management (MEM) en opleiding tot Gordon®-trainer heeft hij diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van leiderschap, coaching, communicatie en gewelds- & crisisbeheersing.

Hij was tot zijn dienstverlating in december 2022 de initiator van en drijvende kracht achter de beweging bij Defensie om met de training ‘Oordeelvrij Communiceren’, uitsluiting te verminderen en sociale veiligheid te versterken. Zijn manier van werken tijdens training of coaching is; open, informeel, rustig en uitdagend. Hij is authentiek, visionair en verbindend.

NEEM CONTACT OP